bibel-reparasjon

bibel-1915-1

Ryggen var i elendig forfatning. Den nærmest oppløste seg til støv mellom fingrene på meg og stod ikke til å redde med midler jeg har til rådighet eller kjenner til. Det virka som om det bare var løsryggpappen som hold det hele sammen.Bokblokka var i relativt god stand, bortsett fra et par løse legg midt i boka.

dscn02431

Lerretshengslinga bak var helt av.

ryggtekst

Ettersom det ikke var aktuelt å få satt på den gamle ryggen måtte jeg finne en skrifttype som var rimelig lik den originale.

Med god hjelp fra en lokal boktrykker fikk jeg låne med meg løse «blytyper» for trykking av «gull»-preg.Og på ferdig bok ble det slik:

rygg

Tejp som var fjerna ga godt synlige merker fordi skinnet var innfarga bare i det aller ytterste sjiktet.

rep2

Merkene ble farga med narvfarge – men overflaten gir et mattere skinn.

tejp2

Her er boka ferdig reparert. Ryggen er forsynt med falske opphøyde band som det var originalt. I tillegg er det satt på små hjørner i skinn for reparasjon og videre beskyttelse.

bibel-1915-ferdig-bok-1

Kapitelbandet i hodet var svært slitt, men jeg bytta det med det som satt i foten.I tillegg satte jeg inn foring og ny hylse i ryggen.

ferdigbok2

De påsatte hjørnene skjuler noe av den innvendige dekorasjonen langs innvendig permkant. Men er likevel penere enn de ødelagte hjørnene.

ferdigbok3

Dette innlegget ble publisert i reparasjoner. Bokmerk permalenken.

2 svar til bibel-reparasjon

  1. Jeg vil reparer biblen min som gikk i stokk som de andre bilder som jeg ser. kan dere hjelpe meg å sette den sammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *