Notatbok/journal for tøft bruk

Denne notatboka er forholdsvis tjukk. Den inneholder 352 sider med 100gr papir.
Ettersom den skal tåle langvarig og litt tøff bruk må noe styrken legges inn i konstruksjonen fra starten.

Tekstblokka rundes godt og det bankes ut falser. Forsatsene gjøres dobbelt og omfalsa – noe som synes på bildet ved skulderne – inneklemt i tekstblokka mellom de 2 ytterste leggene både foran og bak.

Ved å sy gjennom de ytre leggene og samtidig da også gjennom falsen på forsatspapiret lages et sterkere feste mellom tekstblokk og perm.

980_14

For å beskytte fronten på tekstblokka skal det være en omslagsklaff på permen. Denne skal også inneholde magneter som holder klaffen på plass når boka er lukket.
Hull stanses ut i permpappen og magnetes limes inn og dekkes på ene siden av permovertrekket og andre siden av speilmaterialet innvendig.

980_11  980_02

Permovertrekket dekker magnetene på den ene sida.

Når en bare har en glatt perm er det enkelt å prege firmalogo og personnavn på utsida av permen. Firmalogo er etsa ut i magnesium på 7 mm tjukk klisje. Navnet settes med løse typer.

980_01 980_04

Det neste trinnet er å monteres speil.

Både permovertrekket og speilene er i buckram – men med 2 ulike farger. Under vises ferdig perm med lommer for visittkort, løse ark og en pennholder. Sjølve tekstblokka skal «henges inn» og «anpappes» der hvor det nå bare vises grå permpapp.

980_05

Tekstblokka henges inn med hylse og anpapping av en liten del av forsatsen. På den bakre speilet er det lomme for løse ark og en pennholder som blir liggende inne under klaffen når boka er lukket.

980_07

På framre speil er det 3 lommer for visittkort.

980_08

Boka har ingen ordinære sider med kalenderdager, bare 5mm rutenett på hver side. Men bakerst eren fyldig årsoversikt på 6 følgende år.

980_09

Klaffen er forsynt med ei hempe som er nagla fast til permen. Magnetene er forholdsvis kraftige, så en må ha godt tak for å åpne boka.

980_06

 

Dette innlegget ble publisert i journaler og kalendre, notatbøker og dagbøker, prosjekter / jobbeskrivelser og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *