Gode minner

Noe er mer varig enn annet.

Denne jobben viste seg å kalle fram mange gode minner, ikke bare fra egen barndom, men også fra tida med egne barn og tida med barnebarn. Så tre generasjoner er sannsynligvis involvert på en eller annen måte.

Så dette var en trivelig jobb på flere måter!

Det dreide seg om 3 bøker, to av den manglet totalt rygg, mens det på en var noe «rester». Overtrekkene representerer i stor grad innholdet i bøkene – så det var nødvendig å beholde dette i størst mulig grad innafor jobbens prisrammer.

Det var nødvendig å sette på ny heftegas på alle tre, samt lage nye forsatser.
2 av bøkene sydde jeg også helt om – det var bare noen få signaturer. Det var ikke hylse originalt på noen av bøkene (de er vel egentlintlig i tynneste laget), men jeg har klokkertro på at bøkene blir mye mer slitesterke med dette – så alle fikk hylser.

Overtrekket satt svært godt fast på 1 av bøkene så der måtte jeg skjære vekk noe av overtrekket og feste inn nytt ryggstykke kant i kant, men bare ca 12 mm innpå permpappen.

Resultatet ble ganske brukbart – og holdbart i minst 50 nye år til glede for både gamle og unge!

Dette innlegget ble publisert i reparasjoner. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *