Knivsliping

Ca én gang i året må jeg sende kniven på skjæremaskinen inn for sliping. Men den blir sløv oftere enn som så.
Da utfører jeg en sliping for hand.

Jeg demonterer kniven og spenner den fast på arbeidsbenken.

verksted_03

Der utfører jeg en enkel sliping ved hjelp av ett fint og ett «superfint» bryne og avslutter med polering med en lærstropp. Etter denne metoden får eggen en litt stumpere vinkel enn originalt, men fungerer helt utmerket. Riktig vinkel på eggen gjenopprettes ved neste gangs maskinsliping.

verksted_01

verksted_02

For å gjøre det litt rimeligere så tejper jeg fast et tilpassa stykke med baderoms-belegg (pvc) oppå den originale skjæredyna og justerer «nedslaget» på kniven i forhold til tykkelsen av belegget. Når belegget blir litt slitt flytter jeg det framover en millimeter av gangen. I praksis skifter jeg derfor aldri den originale skjæredyna.

Fungerer helt topp!

verksted_04

 

Dette innlegget ble publisert i Verksted og materialer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *