Klassisk, eksklusivt halvbind i skinn.

Dimensjonerte ark falses i grupper på 4 og 4. Hver gruppe kalles et legg – eller en signatur.
I denne boka er det tilsammen 18 legg. Det første og siste legget inneholder bare 3 ark fordi det skal omfalses med en forsats.

Leggene heftes sammen med lintråd – det er det tradisjonelle materialet. Lintråden settes inn med litt bivoks for bl.a. å bli litt lettere å handtere.

Som forsterkning brukes det band, også ofte av lin, men i dette tilfelle er det brukt bomull. Bandene fungerer sammen med forsatsarkene (de mørkere) som «hengsling» til permene.

Når alle arkene er hefta sammen kaller vi det ei tekstblokk. Under vises den øvre delen av tekstblokka (hodet) med påsatt heftegas, leseband og kapitelband. Forsatsen omfalser de ytterste leggene – og er gjerne i en annen farge eller struktur enn resten av tekstblokka.

Det er flere måter å «henge inn» tekstblokka i permen. I dette tilfellet lages permen for seg og tekstblokka monteres inn i denne. (Det er forsåvidt en liten prosess for seg som ikke beskrives her)

Utvendig er denne boka forsynt med permer med rødt geitskinn i rygg og hjørner. Resten av permen er overtrukket av et mørkt grønt papir som er dekorert med en teknikk som kalles marmorering. Pga framstillingsteknikken av marmoreringsmønsteret er ikke mulig å gjengi det eksakt likedan på en annen bok – så det blir nærmest som å rekne for et «fingeravtrykk» for denne ene boka.

Alle bøker serienummereres for sporing og framstillingsdata.
Kapitelbandet er laget av samme skinn som ryggstykke og hjørner.

Ryggen er dekorert med «falske» bind (forhøyninger).
Boka har leseband i en «gull»-farge.
Typisk klassisk halvbind i skinn og med marmorert overtrekk.
Dette innlegget ble publisert i hytte- og gjestebøker, marmorering, prosjekter / jobbeskrivelser, Verksted og materialer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *