Kurs i bokbinding

Da har jeg endelig tatt meg sjøl i nakken og planlagt noen kurs i bokbinding i høst/vinter.

Det blir 3 ulike dagskurs på ca inntil 7 timer hver og  det er ingen spesiell progresjon i kursene.
Hvert kurs er uavhengige av de andre. Det kreves ingen spesielle forutsetninger – bortsett fra litt tålmodighet, litt nøyaktighet og rimelig godt syn.

Kursene blir holdt med en drøy måneds mellomrom slik:


AVLYST !

Mjuke permer
Mjuke bøker. Helt uten bruk av lim

Lørdag 13. oktober 2018, kl 0900 – ca 1600
Påmeldingsfrist: 1. oktober 2018, kl 2100
Kursavgift: kr 800

[dd-parallax img=»https://www.bokbinding.no/wp-content/uploads/2018/09/kursbilder_03.jpg» height=»700″ speed=»2″ z-index=»70″ position=»left» offset=»false»][/dd-parallax]

 

Denne teknikken er en av de første måtene man bandt inn bøker på. Teknikken kan utføres både enkel og mer komplisert og med ulike materialer – alt fra papp til skinn.

Det som er spesielt med denne teknikken er at hele boka kan lages uten å bruke en dråpe lim, og det dekorative elementet som heftetrådene utgjør i bokas rygg kan varieres nærmest uendelig.

 

 

 


Stikk-hefting. 
Japansk hefting med mjuk og stiv perm.

Lørdag 17. november 2018, kl 0900 – ca 1600
ENDRA påmeldingsfrist: 17. oktober 2018, kl 2100
Kursavgift: kr 900

[dd-parallax img=»https://www.bokbinding.no/wp-content/uploads/2018/09/kursbilder_04.jpg» height=»700″ speed=»2″ z-index=»0″ position=»left» offset=»false»][/dd-parallax]

 

Japansk stikk-hefting er en enkel teknikk og du kan lage bøker med både mjuk perm og stiv perm, samt åpen eller lukket rygg.

Sjøl om vi på kurset utfører den enkle heftevarianten som vist over – så kan stikk-hefting bokstavelig talt “utbroderes” i et fritt antall varianter.

 

[dd-parallax img=»https://www.bokbinding.no/wp-content/uploads/2018/09/kursbilder_05.jpg» height=»700″ speed=»2″ z-index=»0″ position=»left» offset=»false»][/dd-parallax]

 

 

 


Løsbind
Tradisjonell bok med stive permer

Lørdag 5. januar 2019, kl 0900 – ca 1600
ENDRA påmeldingsfrist: 5. desember 2018, kl 2100
Kursavgift: kr 1000

[dd-parallax img=»https://www.bokbinding.no/wp-content/uploads/2018/09/kursbilder_01.jpg» height=»700″ speed=»2″ z-index=»0″ position=»left» offset=»false»][/dd-parallax]

 

Denne teknikken gir bøker slik som vi vanligvis kjenner dem!

Løsbind er brukt helt siden det ble behov for industrialisering og maskinering av bokinnbindinga. Teknikken er forholdsvis enkel og har vist seg svært levedyktig.

Det finnes en del varianter og vi skal gjennomgå en av de enkleste – nemlig “kvartbind” med “flat rygg” og “fransk hefting”.

 

[dd-parallax img=»https://www.bokbinding.no/wp-content/uploads/2018/09/kursbilder_02.jpg» height=»700″ speed=»2″ z-index=»0″ position=»left» offset=»false»][/dd-parallax]

 

Denne øvelsen tar litt tid, og det er noe tørketid for lim involvert – så denne dagen må vi være effektive og gjøre ting i riktig rekkefølge !

 

 


For alle kurs gjelder:

  • Deltakerantall å være minimum 4 og maksimum 8 deltakere.  
  • Kursavgifta dekker nødvendig materiell og noe rekvisita som skjæreunderlag, lim, klister og heftetråd.
  • En del av verktøyet er relativt vanlig, så det greiest / billigst om du sjøl tar med. Ei liste over det som trengs kan du se her – den kan også lastes ned og skrives ut.
    Noe spesialverktøy lånes ut og kan evnt. kjøpes.
  • Alle kursene går på lørdager fra 09 til ca 16  og holdes i lokalene til “BIFROST kunst-handverk-husflid” i Os sentrum. Romslig midtpause med muligheter for kjøp av kaffe/te/rundstykker.

I løpet av kursene blir det gjennomgått materialegenskaper, begreper, ord og uttrykk fra faget.

Vi skal også snakke om hvordan du kan fortsette med aktiviteten hjemme, hva slags materialer du kan bruke / ikke bruke, hvor du kan få kjøpt “saker&ting” og om hvordan du sjøl kan lage dekorasjon på papir.

I tillegg hvordan du kan søke på nettet etter bokbindingsrelaterte emner / instruksjoner – og hva du kan gjøre om du vil utdype ferdighetene dine gjennom å delta på andre kurs.

Påmelding og spørsmål gjøres til:
Erik Haagensen   / epost: erik@haagensen.no   / tlf.: 944 30 332

 

Dette innlegget ble publisert i prosjekter / jobbeskrivelser, Verksted og materialer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *